Tarinamme

Kelosyötteen lomakylän historiaa:

Kun Iso-Syötteen laskettelukeskusta alettiin rakentamaan 1980-luvulla, oli tarvetta työmiesten majoitukselle. 3 veljestä, Pauli, Eero ja Atte alkoivatkin rakentamaan kelomökkejä ripeällä vauhdilla Kelosyötteelle. Kaiken kaikkiaan mökkejä nousikin alueelle 26 kappaletta. Osa veljesten mökeistä on siirtynyt yksityisten omistukseen vuosien varrella. Paulin mökeillä mökkivuokraus jatkuu jo toisessa sukupolvessa Katjan ohjaksissa.

1960 luvun lopulla ja 1970-luvulla Pudasjärvi tuli tunnetuksi valoilmiöistä, joille ei aina löytynyt tieteellistä selitystä. Pudasjärven ufoista ja valoilmiöistä saatiin paljon valokuvia, tuolloin taksia ajanut Atte oli yksi heistä. Aten Kodasta löytyykin mielenkiintoista kuvamateriaalia.

Kelosyötteellä majoitut talvisin lumisten maisemien keskellä ja kesäisin kauniin kalaisan Kovalammen äärellä. Alue tunnetaan luonnonläheisyydestä ja rauhallisuudesta.

Kesäkaudella Särkelän Kalastuskunta istuttaa Kovalampeen kirjolohta. Myymme kalastuslupia.  Talvisin pilkkilupa sisältyy majoitushintaan.

Tekemistä koko perheelle ympäri vuoden! Lapsille on kesällä mökkikylässä polkuautoja, pomppulinna, hiekkalaatikoita ja leikkipaikkoja. Jokaisen mökin varustukseen kuuluu rattikelkka ja pulkka (mökkikylässä pulkkamäkiä). Kesäisin  joka mökillä oma soutuvene käytössä. Hyvä loivasti syvenevä uimaranta ja talviasiakkaille avantouintimahdollisuus. Yhteiskäytössä 2 grillikotaa maksutta.

Hyvät valaistut jokaisen tasoon sopivat maastohiihtoladut mökkialueen ympäri ja Vattukurun ensilumen latu on yksi alkutalven ensimmäisistä hiihtokuntoisista laduista Syötteen alueella. Asiakkaillemme hiihtäminen on maksutonta, maksamme latujen ylläpidosta Syötteen Latupoolille. Valaistu latuyhteys Pikku-Syötteen kautta Iso-Syötteelle. Latuverkkoa 120km. Lumikenkäreitti löytyy mökkikylästä näköalamökkien läheltä (menee Aurinkokalliolle). Lumikenkiä saat lainaksi maksutta avaintennoutopisteestä.

Umpihankihiihdon MM-kilpailut järjestetään perinteisesti Pudasjärven-Syötteen maisemissa helmikuussa, tämä raskas laji houkuttelee hiihdon- ja luonnonystäviä haastamaan itsensä lumisessa ja toisinaan myös kylmässä kilpailussa!

Viime vuosina maastopyöräily on noussut suureksi suosikkilajiksi, Syötteeltä löytyy myös hienot pyöräilyreitit. Talvella ja kesällä järjestetyt pyöräilykilpailut ovat olleet suosittuja.

Kovalammen rannassa upea Saunatupa – kokous- ja juhlatilarakennus saunoineen. Tilat sopivat noin 20 hengen tilaisuuksiin.

Alueella on myös Aten Kotakahvila ja korukivipaja. Kotakahvilasta voi ostaa matkamuistoja sekä kalastuslupia Kovalammelle, lähipuroille ja Pärjänjoelle.

Mökkikylän alueella sijaitsevalla Peikkopolulla voit kokea monenlaisia seikkailuja luonnon helmassa.

Polun varrelta löydät kaikenlaiset peikot ja menninkäiset. Jos huomaat jonkun peikon puuttuvan, voit rakentaa sellaisen polun varrelle myös ihan itse. Käyttämällä luonnosta löytämiäsi kiviä, oksia ja naavaa saat loihdittua mitä jännittävimmät Rölli- ja Kölli-peikot.

Ota retkieväät mukaan ja pysähdy nauttimaan Aurinkokallion häikäisevän kauniista maisemasta.

 

Peikkopolun asukkeja

Peikkopolun asukkeja

21081408_10214625151690665_1392540307_o

Lasten kesäleikkipaikka Kovalammen rannalla