Kelosyöte- mistä kaikki sai alkunsa?

Kelosyötteen lomakylän historiaa:

Kun Iso-Syötteen laskettelukeskusta alettiin rakentamaan 1980-luvulla, oli tarvetta työmiesten majoitukselle. 3 veljestä, Pauli, Eero ja Atte alkoivatkin rakentamaan kelomökkejä ripeällä vauhdilla Kelosyötteelle. Kaiken kaikkiaan mökkejä nousikin alueelle 26 kappaletta.

Kelosyötteellä majoitut talvisin lumisten maisemien keskellä ja kesäisin kauniin kalaisan Kovalammen äärellä. Alue tunnetaan luonnonläheisyydestä ja rauhallisuudesta.

Kesäkaudella Särkelän Kalastuskunta istuttaa Kovalampeen kirjolohta. Myymme kalastuslupia.  Talvisin pilkkilupa sisältyy majoitushintaan.

Lapsille on kesällä mökkikylässä polkuautoja, pomppulinna, hiekkalaatikoita ja sekä peuha- ja leikkipaikkoja. Jokaisen mökin varustukseen kuuluu rattikelkka ja pulkka (pulkkamäkiä mökkikylässä). Kesäisin oma vene on joka mökillä käytettävissä. Uimaranta ja talviasiakkaille avantouintimahdollisuus. Yhteiskäytössä 2 grillikotaa.

Hyvät valaistut maastohiihtoladut mökkialueen ympäri ja Vattukurun ensilumen latu on yksi alkutalven ensimmäisistä hiihtokuntoisista laduista Syötteen alueella. Asiakkaillemme hiihtäminen on maksutonta, maksamme latujen ylläpidosta Syötteen Latupoolille. Valaistu latuyhteys Pikku-Syötteen sivuitse Iso-Syötteelle.

Kovalammen rannassa upea Saunatupa – kokous- ja juhlatilarakennus saunoineen. Tilat sopivat noin 20 hengen tilaisuuksiin.

Alueella on myös Aten Kotakahvila ja korukivipaja. Kotakahvilasta voi ostaa matkamuistoja sekä kalastuslupia Kovalammelle, lähipuroille ja Pärjänjoelle.

Mökkikylän alueella sijaitsevalla Peikkopolulla voit kokea monenlaisia seikkailuja luonnon helmassa.

Polun varrelta löydät kaikenlaiset peikot ja menninkäiset. Jos huomaat jonkun peikon puuttuvan, voit rakentaa sellaisen polun varrelle myös ihan itse. Käyttämällä luonnosta löytämiäsi kiviä, oksia ja naavaa saat loihdittua mitä jännittävimmät Rölli- ja Kölli-peikot.

Ota retkieväät mukaan ja pysähdy nauttimaan Aurinkokallion häikäisevän kauniista maisemasta.

 

Peikkopolun asukkeja

Peikkopolun asukkeja

21081408_10214625151690665_1392540307_o

Lasten kesäleikkipaikka Kovalammen rannalla