Syötteen aktiviteetit

Syötteeltä löytyy monenlaista mukavaa tekemistä koko perheelle joka vuodenajalle:

Hiihto: reaaliaikainen latujen kunnossapitotilanne: https://kunto.fluentprogress.fi/LATUSYOTE/latu_responsive.html

Kesäuinti: Kovalammen rannassa hyvä loivasti syvenevä ranta, joka sopii lapsillekin.

Lumikenkäily: Meiltä saat maksutta lainaan lumikenkiä, tee omat polkusi ja unohtumaton seikkailu umpihankeen!

Laskettelu ja lumilautailu: Hiihtokeskus Pikku-Syöte ja Iso-Syöte

Ratsastus, kärryajelu: Syötteen Hevospalvelut, Mirva Väärälä https://www.facebook.com/Heppapalvelut/

Kalastus: Mökkikylässä sijaitsevaan Kovalampeen saat ostettua kalastusluvat netistä www.kalakortti.com   —> KOVALAMPI.

Talvikaudella pilkintä ei vaadi erillistä lupaa. Kansallispuiston lammissa onkiminen ja pilkkiminen on sallittua jokamiehenoikeudella. Vieheluvalla voit kalastaa perholla tai vieheellä valtion vesillä. Virtavesissä, kuten Pärjänjoella ja Naamankajoella kalastus on luvanvaraista. Luvat alueille voi ostaa mm. Syötteen luontokeskukselta. Lisäksi valtion kalastonhoitomaksu (www.eräluvat.fi) pitää olla voimassa. Lisätietoja muista lähialueiden kalastuskohteista saat Syötteen luontokeskukselta.

Moottorikelkkailu: https://www.syoterentsafaris.fi/

Huskytila ja Melonta:  http://uusi.syotteenerapalvelut.fi/

Porotila: Wirkkusen Porotila

Maastopyöräily: Maastopyöräily on noussut hittilajiksi niin kesällä kuin talvellakin. Pyöriä saa vuokralle esim. Luontokeskuksesta.

Alamäkipyöräily kesällä: Iso-Syötteen bikepark

Patikointi ja retkeily: Syötteen Kansallispuistosta löytyy monenpituisia polkuja retkeiltäväksi joko päiväretkelle taikka yöpymisreissulle. Autiotuvat ja laavut ovat käytössä vuoden ympäri. Komein ruska sijoittuu yleensä syyskuun puolivälin ajoille, tule katsomaan kuinka tunturialue loistaa ruskan mahtavissa väreissä.

Metsästys ja marjastus, sienestys: Syötteen  puhtaat metsät tarjoavat monenlaisia antimia. Jopa mökin takapihalta voi löytyä piirakkamustikat!

Avanto: Pytky Ranch

Valokuvaaminen: Syötteen jylhät maisemat innoittavat useita valokuvaajia. Vuodenaikojen vaihtelu näkyy kauniisti vaaramaisemissa.

Lumiareena: Uusi tapahtumapaikka Iso-Syötteellä. Tilassa järjestetään mm. messuja ja musiikkiesityksiä. Oletko yritys, joka on tarvitsemassa tiloja tapahtuman järjestämiseen? Kysy lisää Syötteen Keskusvaraamosta. Tilasta löytyy myös kuntosali ja liikuntavälineitä.

Pikku-Syötteen Tunturikouluun ovat tervetulleita kaikki esikoulu- ja ala-asteikäiset lapset. He voivat käydä koulua lomailun ohella ja nauttia samalla vapaa-ajasta koko perheen kesken. Tunturikoulu toimii Hotelli Pikku-Syötteen tiloissa.  Koulussa on luokat esikoulusta kuudenteen luokkaan. Oppilaita on normaalikouluaikoina alle 20 ja koululaiset on jaettu kahteen eri luokkaan. Esikouluikäiset – 2 lk. ja 3.lk- 6lk. ovat oma luokkansa. Koulu on perinteinen kyläkoulu. Lisätiedot: mari.laakkonen@pudasjarvi.fi